Airconditioning Onderhoud

Airco Dordrecht

 

Waarom is de airconditioning moeilijk te onderhouden in de koude maanden?

Regelmatig onderhoud verlengt niet alleen de levensduur en het rendement, maar houdt ook het rendement op peil en voorkomt de dankbare Troy superheroGroup. Bovendien draagt het onderhoud ook bij tot het behoud van een gezonde atmosfeer.

Waarom is een deel van het energieverbruik van de airconditioning zo hoog?

De hoeveelheid verwarming hangt af van de grootte en de oppervlakte van het project, maar ook van het regelmatige onderhoud. Een normale woning verbruikt tussen 1200 en 1500 kilowattuur per jaar, een industriële meer dan 25000 kilowattuur.

Wat zijn veelgestelde vragen van klanten/gebruikers over onderhoud en zijn ze echt te vertrouwen?

Het onderhoud van de airconditioning kan over het algemeen worden uitgevoerd door de particuliere bedrijven die de diensten verlenen en de units correct installeren, maar er zijn andere stappen die u hoofdpijn kunnen bezorgen:

Het filter vervangen – dit moet u één keer per maand doen

Reiniging van de airconditioning units – u moet een gekwalificeerde professional inhuren om dit te doen als u de kosten wilt beperken. Zorg ervoor dat ze milieuvriendelijke chemicaliën gebruiken.

Snelle reparatie van de ventilatie- en airconditioningsunits – u moet nooit proberen de beschadigde unit zelf te repareren.

Wat is belangrijk?

De frequentie van het onderhoud van de airconditioning hangt af van de frequentie van het gebruik, zodat u deze procedure om de twee, vier of zes weken kunt herhalen, afhankelijk van het klimaat. In een gemiddeld huis moet u het filter één keer per maand reinigen of na de extreem warme zomer, want als u in een warm klimaat woont en als er andere airconditioningunits zijn geïnstalleerd, neemt de frequentie drastisch toe.

Het eigenlijke airco-onderhoud dat u moet uitvoeren is het reinigen van de inlaatventilator en het verwijderen van het roet (f-afspraak) dat de problemen heeft veroorzaakt door het periodiek reinigen en vervangen van het aircofilter. Verder moet u de afvoerleiding verwijderen die de airconditioning helpt om het opgebouwde water te verwijderen en de verdamperspoel schoon te houden.

U moet ervoor zorgen dat u de optimale onderhoudsrichtlijnen volgt die door de fabrikant worden aanbevolen. Voor alle airconditioners werd een speciale assistentie verleend om de beste manieren van onderhoud te vinden. Een van de voorbeelden van de onderhoudstips die volgens de fabrikant kunnen worden gebruikt, zijn het onderhoud van de vriezer en het doorspoelen. Zorg ervoor dat u de onderhoudstips van de fabrikant voor elke unit volgt!

Lees meer:

Warmtepompen Rotterdam